Resultados

You are here: Home / Resultados
  • Un mapa de solos e capacidades de retención de nutrientes do solo agrario da bisbarra.
  • Un sistema de control integrado de xestión de fertilizantes en solos agrarios como ferramenta en liña para o manexo destes.
  • Dez parcelas usuarias por medio do piloto do sistema de control integrado de xestión de fertilizantes en solos agrarios.
  • Redución dunha media do 30 % do uso de fertilizantes por cada parcela de cultivo de pataca, cereal e hortícola.
  • Redución dunha media do 50 % no uso de xurros por cada parcela para pastos e pasteiros (fertilizantes líquidos de orixe animal).
  • Redución dun 40 % de gases de efecto invernadoiro por unha menor aplicación ao solo de estercos e zurros e fertilizantes minerais nitroxenados.
  • Un sistema de lagoa artificial como prototipo de tratamento de augas residuais procedentes de zurros de porcino mediante brañas artificiais intensivas de micrófitos.
  • Tratamento de 53 m³ de zurro de ao día por medio da braña artificial, que supón o residuo xerado por un total de 1090 porcas en ciclo pechado.
  • Superficie estimada de 5 hectáreas restaurada e recuperada ambientalmente como chairas de inundación da antiga canle fluvial no LIC “Veiga Ponteliñares”.
  • Redución estimada da concentración media dos parámetros de contaminación na auga de saída da zona en LIC “Veiga Ponteliñares” en relación aos valores de entrada: 15 % nitratos, 15 % en amonio, 15 % en fósforo total e 30 % en DBO5.
  • Recuperación e integración no ciclo hidrolóxico da canle da lagoa de Antela dunha poza de antiga areeira abandonada, cunha superficie estimada de 5 -10 hectáreas.
  • Redución estimada da concentración media dos parámetros de contaminación na auga de saída da poza de areeira en relación cos valores de entrada: 30 % nitratos, 30 % en amonio, 15 % en fósforo total e 30 % en DBO5.
  • Un sistema combinado de seguimento de presenza de nutrientes: no solo nas parcelas agrarias, de parámetros fisicoquímicos da calidade da auga e de indicadores biolóxicos e de GHG.
  • Un total de 690 participantes en xornadas de sensibilización e formación sobre o impacto da actividade agropecuaria na auga e respecto ao manexo de fertilizantes e residuos agrarios na bisbarra.
  • Un total de 300 participantes en seminarios de difusión do proxecto e 300 gandeiros, agricultores e outros profesionais do sector que foron informados das accións por medio de contactos, xornadas informativas e reunións.
0% menos fertilizantes
0% menos xurros
0 participantes en xornadas de sensibilización e formación
0% menos gases de efecto invernadoiro